Разположен на 50 хил. кв. м. площ, сред богата зеленина в полите на Витоша, SPA хотел “Царско село” предлага на своите гости удобствата на 86 стандартни стаи, 16 луксозни стаи, 9 стандартни апартамента, 8 луксозни апартамента, 2 президентски и 2 VIP апартамента, оборудвани с телефон, мини бар, сателитна телевизия, климатик, интернет, като апартаментите са оборудвани и с кухненски бокс.

SPA хотел “Царско село” предлага безплатен паркинг за гостите си с хотелска резервация и за абонатите в SPA центъра.

В SPA центъра на хотела гостите могат да се отдадат на пълен релакс в закрития басейн, джакузито, двете сауни – финландска и билкова, турската и парната баня, стаята за релакс, както и на разнообразни козметични процедури, масаж, солариум и фитнес с оборудване на Technogym.

През лятото на разположение на гостите са 2 открити футболни терена с естествена тревна настилка с размери съответно 100 Х 65 метра и 115 Х 85 метра, 2 открити футболни игрища с изкуствена трева с размер 102 Х 75 метра, които са подходящи за тренировки на отбори.

Параклисът "Свети Георги" дава възможност за организиране на различни църковни ритуали - венчавки, кръщенета и др.

Решен в архитектурния стил на старата българска къща, ресторант “Царско село” предлага български традиционни ястия и европейски специалитети. В бара на SPA центъра гостите могат да се насладят на освежаваща напитка.

Комплексът разполага с 3 модерно оборудвани конферентни зали с капацитет съответно 65, 80 и 250 души, като последната е предназначена също за организиране на фирмени партита и сватбени тържества.